Koordinatörlüğümüzden İş Birliği Çalışması

Gümüşhane Üniversitesi Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Artvin Çoruh Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörlüğü iş birliği projesi oluşturma kapsamında bir süreç başlattılar. İki günlük bir program süresince maden sahası gezileri ve değerlendirme toplantıları gerçekleştirdiler.

Her iki koordinatörlüğün proje ekibi 23 Kasım 2023 tarihinde Artvin Murgul ETİ Bakır İşletmesini ziyaret ettiler. Ziyarete Artvin Çoruh Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörlüğünü temsilen koordinatörlükten sorumlu rektör yardımcısı Prof. Dr. Bülent SAĞLAM, Öğr. Gör. Dr. Mustafa AYBAR ve proje araştırmacıları Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden Prof. Dr. Hatice DAĞHAN ve Iğdır Üniversitesinden Arş. Gör. Dr. Fatih GÖKMEN katıldılar. Gümüşhane Üniversitesi Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğünü temsilen ise İhtisaslaşmadan sorumlu rektör yardımcısı Prof. Dr. Ferkan SİPAHİ, koordinatör Prof. Dr. Abdurrahman DOKUZ, koordinatör yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim ÇAVUŞOĞLU, koordinasyon kurulu üyeleri Prof. Dr. Enver AKARYALI, Arş. Gör. Dr. Cavit KUMAŞ ve Arş. Gör. Dr. İlker ERKAN katıldılar.

Yapılan toplantılar sırasında ETİ Bakır Murgul işletmesi İdari Mali İşer Müdürü Sedat S. YILMAZ ve İşetme Müdürü Oğuz EKİZ maden sahasında yürütülen çalışmalar ve işletme hakkında bilgiler paylaştılar. Saha gezisi kapsamında Prof. Dr. Bülent SAĞLAM ve Öğr. Gör. Dr. Mustafa AYBAR’ın ETİ Bakır Murgul İşletmesinin pasa sahasında yürütmekte oldukları araştırma projesinin sonuçları yerinde incelendi ve proje çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

24 Kasım 2023 tarihinde ise Artvin Çoruh Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörlüğünü temsilen aynı proje ekibi üniversitemizi ziyaret ettiler. Ekip, Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK’i makamında ziyaret ettikten sonra Koordinatörlüğümüz ekibi ile birlikte Gümüştaş Madencilik Tic. A.Ş.’nin Gümüşhane organize sanayiindeki işletmesine gidildi. Zenginleştirme tesisi ile atık havuzu gezildi ve incelemeler yapıldı.  İncelemeler sonrası Gümüştaş’ta yapılan değerlendirme toplantısında İşletme Müdürü Uğur ÖLGEN, İnşaat Mühendisi Mustafa Yaşar YAZGAN ve Maden Mühendisi Burak Bünyamin CANLI tesis ve atık havuzu hakkında bilgiler verdiler ve yapılabilecek iş birliği projesine katkı verebileceklerini belirtiler. Daha sonra üniversitemizde yapılan koordinatörlükler arası toplantıda maden pasa ve atık sahalarının rehabilite edilmesi ile ilgili TÜBİTAK veya Avrupa Birliği Projesi ölçeğinde iş birliği projesi geliştirilmesi konusu değerlendirildi.

• Gösterim 203
  • Toplam 4