Gümüşhane Üniversitesi Madencilik İhtisas Koordinatörlüğü yaptığı deneyler sonucundan maden atıklarının yeniden dönüşebildiği ortaya çıktı. Maden sahalarından çıkan kimyasal atıklar çevreye uyumu denetlenerek doğayla birleştirilecek.
Gümüşhane Üniversitesi Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ile Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği (MMMGD) arasında iş birliği kurulmasını amaçlayan protokol imzalandı.
Gümüşhane Üniversitesinde 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Madencilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin birlikte organize ettiği ‘Türkiye’nin Deprem Gerçeği’ konulu panel gerçekleştirildi.
Türkiye, son yıllarda enerji alanında adeta sınıf atladı.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından oluşturulan ve ilki 2016 yılında yayınlanan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” adlı rapor, yeni dönem verileri ile güncellenerek yayımlandı.
Gümüşhane Üniversitesi 35 bilim alanında ülke bazında sıralamada kendisine yer buldu. “Madencilik teknolojileri” alanında 200 üniversite arasından 31 üniversitenin yer aldığı araştırmada Gümüşhane Üniversitesi bu alanda 1’inci bölgede 11 üniversite ile birlikte yer aldı.
Gümüşhane Üniversitesi, Hacettepe, ODTÜ, İTÜ, KTÜ gibi köklü üniversitelerin bulunduğu 11 üniversite arasından kalite ortalamasında 4 ve hacim ortalamasında da 5’inci sırada yer aldı.
Söz konusu sıralamaya giren üniversitelere bakıldığında Gümüşhane Üniversitesi’nin yakalamış olduğu başarının ne denli önemli olduğu dikkat çekiyor.
Gümüşhane Üniversitesi’nin Bölgesel Odaklı Misyon Farklılaşmasının özellikle “Madencilik” alanında olması, adı geçen başarının artmasında önemli etken oldu.